FIAT STILON VETOAKSELI PROJEKTI
Oikea vetoakselin sisempi nivel on pitänyt ääntä pitkän aikaa. Pikainen kysely paljasti ettei sisäniveltä tunnu olevan myynnissä missään. Vasen vetoakseli olikin vaihdettu tehdaskunnostettuun muutama vuosi aikaisemmin.

Kesällä tilasin yhdestä purkamosta vasemmanpuolen vetoakselin vuosimallia 05. Vetoakselin saavuttua Stilo tunkattiin ylös ja akselista yritettiin sovittaa sisänivel autossa olevaan akseliin. Pieni yllätys oli, että akselin sisemmän pään nivelen 3 laakeria olivat eri kokoa autossa olevan akselin kanssa. Stiloon löytyy ainakin 3 eri kokoa olevia nivelen laakereita. No voihan tuota "väärää" vetoakselia joskus tarvita, laitetaan "hyllyyn".

Joulukuussa 2012 syntyi päätös ostaa uusi akseli. Soitto entiseen merkkiliikkeeseen ja tilaus sisään. Hinta oli kohtalaisen kova ja toimitusaika pitkähkö n. 2-4 vko.

Tammikuun viimeisenä päivänä tuli tekstiviesti: "Vetoakseli on tullut". Perjantaina helmikuun ensimmäisenä päivä akselin nouto liikkeestä. Sunnuntaina Stilo tunkattiin taas ylös ja vanha vetoakseli irti. Silmämääräinen vertailu paljasti taas karun tosiasian "väärän kokoiset laakerit". Mitta käteen ja vertailua laakereiden kesken. Vanhat laakerit ulkomitta n. 43,1 mm. Uudet laakerit n. 35,3 mm.

vetoakseli varaosan:o 46308180
Uusi vetoakseli Mittoja lisää
Vanha vetoakseli
"Malja"-vetoakseli
Jotain hyvää tästä vetoakseli projekteistakin on. Vetoakselin irroitus ja takaisinlaitto alkaa jo sujua kuin vanhasta tottumuksesta.
Soitto merkkiliikkeen puhelinpalveluun paljasti, että käynti varaosatiskillä on pakollinen jos vetoakselin haluaa tilata. Varaosamyyjä tarjosi ensimmäiseksi vetoakselia jonka varaosan:o on 46308180. Kerroin, ettei se ole oikea ja sopiva akseli autooni. Muita vaihtoehtoja ei varaosaksi ollut. Ystävällinen myyjä otti yhteyttä auton maahantuojaan jonka mielestä ko. osa on ainoa oikea autooni. Myyjän kertoessa että osa ei sovi oli ehdotuksena: "Pitäisi ostaa ulompi vetoakseli ja myös "malja-vetoakseli". Hintaa tälle paketille tulisi n. 1000 €.

Suorastaan käsittämätön ehdotus. Merkkiliike myy ulompaa vetoakselia ilman sisempää ("malja-vetoakseli) mutta ei pysty toimittamaan autoon alkuperäiseen kokoonpanoon sopivaa ulompaaakselia. Sen sijaan pitäisi ostaa yhdistelmä joka yli kaksinkertaistaisi varsinaisen viallisen osan hinnan. Selvyyden vuoksi täytyy kertoa, että auton oikea vetoakseli on alkuperäinen tehtaalla asennettu.

Tässä vaiheessa syntyi varsinainen idea. Vaihdetaan se nykyisen vasemman vetoakselin tilalle aikaisemmin hankittu vetoakseli vm 05. Siirretään alla olleesta vetoakselista tripodi oikean puolen vetoakseliin. Tarkistus auton alla, vasemmanpuolen tripodin laakerien koko on n. 43,1 mm. Hyllyltä vuosimallin 05 vetoakseli esiin. Vetoakselin nivelten ja suojakumien tarkistus. Niveliin uusi annos vetonivelrasvaa ja vanha vasemman puolen vetoakseli pois ja vetoakseli vm 05 tilalle. Oikeanpuolen ulompi vetoakseli irti autosta. Vanhasta tehdaskunnostetusta vetoakselista nivelet oikeanpuolen akseliin kiinni, kunnolla vetonivelvaseliinia niveliin ja akseli takaisin kiinni autoon. Ongelma ratkaistu.
"Korjattu" oikean puolen vetoakseli